Κατηχητικό Ενορίας

Κατηχητικό είναι

KATHXHTIKO EINAI…
Πώς να γνωρίσεις τον εαυτό σου
Πώς ν΄ αγαπήσεις τον εαυτό σου
Και πώς να γνωρίσεις τον Θεό
ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ…
Πώς ν΄ αγαπήσεις τον Θεό
Πώς ν΄ αγαπήσεις τους άλλους
Πώς να τους συγχωρείς

Πρόσκληση-Κάλεσμα

katixitikoΑγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και σεβαστοί γονείς

Έχοντας επιλέξει να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, δεν κάνετε απλά μία σωστή επιλογή. Επενδύετε στην πνευματική θωράκιση του παιδιού σας, και ασφαλίζετε τον πλέον πολύτιμο θησαυρό που έχετε στα χέρια σας.

Το ξέρετε από μόνοι σας ότι το μέλλον των παιδιών μας είναι σε κίνδυνο. Η κάθε μέρα τους είναι δύσκολη και γεμάτη αγκάθια, Η κοινωνία που τα περιβάλλει είναι μία άρρωστη κοινωνία. Εγκληματικότητα χωρίς σταμάτημα. Ανηθικότητα χωρίς αναστολές. Ηγεσίες χωρίς φιλότιμο και χωρίς αίσθημα αγάπης για την πατρίδα μας και για τις αξίες των πατέρων μας. Τηλεόραση με κατάπτυστο περιεχόμενο, δημιουργημένο γιο άθεους, απάτριδες, άσωτους πνευματικά τυφλούς και σκλάβους. Διαδίκτυο που έχει τη δύναμη, με το πάτημα λίγων κουμπιών, να δηλητηριάσει τα μάτια και το νου των παιδιών σας φέρνοντας όλα τα αίσχη του κόσμου μέσα στο παιδικό τους δωμάτιο. Παραθρησκείες και μασονισμοί που υπόσχονται επίγεια ευτυχία μα κατατρώγουν τις σάρκες της εθνικής μας συνείδησης. Ναρκωτικό και πορνεία που υποδουλώνουν το πνεύμα στη σάρκα. Αναρχισμός που βρίσκει πρόφαση για κάθε αμαρτία. Δάσκαλοι και καθηγητές που συχνά εκφυλίζονται σε απλούς μισθοεισπράκτορες παραπαίοντας μεταξύ ασυνειδησίας και αδιαφορίας για το χαρακτήρα και την ψυχή των παιδιών μας.

Η Ορθοδόξη Κατηχήση

Τι είναι η Ορθόδοξη Κατήχηση;

Ορθόδοξη Κατήχηση είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας μας για την πίστη μας, που πρέπει όλοι οι χριστιανοί να γνωρίσουμε, για να γίνουμε συνειδητοί χριστιανοί και να ευαρεστήσουμε τον Θεό.


Ποιά είναι η έννοια της λέξης «Κατήχηση;»

Η λέξη «Κατήχηση» σημαίνει «διδασκαλία», προφορική διδασκαλία. Και χρησιμοποιήθηκε η λέξη αυτή , από τα χρόνια των αγίων Αποστόλων, για να δηλώσει την στοιχειώδη διδασκαλία της χριστιανικής πίστεως, που είναι αναγκαία για κάθε χριστιανό (βλ. Λουκ. 1, 4. Πραξ. 18, 25). Είναι δε πλασμένη η λέξη από εκείνο που συνέβη την Πεντηκοστή. Κατά την Πεντηκοστή ήρθε από τον ουρανό, από πάνω προς τα κάτω «ἤχος», σαν ισχυρή βοή ανέμου και γέμισε όλο το σπίτι, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι μαθητές (βλ. Πραξ. 2, 2). Από αυτές τις λέξεις, «κάτω» «ήχος», έγινε η λέξη «Κατήχηση».

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5443788

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search