ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χεοροτονία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Σε κλίμα συγκίνησης και έκδηλης χαράς τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, ήμερα μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά πόλεως Ηρακλείου.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ακολούθησε Συνοδική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, και εκτός από τα Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Επίσκοπον χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Προηγήθηκε ο συγκινητικός χειροτονητήριος λόγος του Θεοφ. Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου και οι προσφωνήσεις του Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιακόνου κ. Θεοδώρου, εκ προσώπου της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Στην πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και στη χειροτονία του του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, και παρέστησαν Ηγούμενοι Μονών, πλειάδα Κληρικών, Μοναστικές Αδελφότητες, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασ. Λαμπρινός, Βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, οι εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθος πιστών που σεντορεία φωνή αναφώνησαν το «Άξιος!!!!»


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5447300

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search