Ανακοινώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Ο Γεράσιμος Μαρματάκης νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου

Mitropolitis GerasimosΝέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου,εξελέγει ο Ηγούμενος της Μονής Αγκαράθου Αρχιμ. Γεράσιμος Μαρματάκης.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος, είναι από τα καλύτερα τέκνα της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ πολύ μιλούν για έναν άνθρωπο πράο και ταπεινό.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης εξελέγη με 5 ψήφους έναντι 2 που έλαβε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και 1 που έλαβε ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Πέτρας Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης.

Ακολουθεί το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνελθούσα εις Συνοδικήν Συνεδρίαν, σήμερον 8ην Δεκεμβρίου 2015 εν Ηρακλείω, παρόντων απάντων των Μελών Αυτής, ησχολήθη με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Η Ιερά Σύνοδος, ψήφων κανονικών γενομένων, εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, προέβη εις την εκλογήν Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.

Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου εξελέγη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μαρματάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου,, όστις ακολούθως έδωκε το νενομισμένο Μικρόν Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Το Μέγα Μήνυμα του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, θα δοθή υπ' αυτού την Παρασκευήν, 18ην Δεκεμβρίου και ώραν 6.00 μ.μ., η δε εις Επίσκοπον χειροτονία αυτού θα τελεσθή το Σάββατον, 19ην Δεκεμβρίου ε.ε., εν τω Ιερώ Μητροπολιτικώ Ναώ Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Βιογραφικό
Θεοφ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου

Ο Θεοφ. Εψηφισμένος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, γεννήθηκε το 1969. Οι γονείς του ονομάζονται Ευτύχιος και Μαρίνα.

Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στο Ηράκλειο. Φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα εις το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στον τομέα Ιστορίας – Λατρείας.

Το 1994 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Το 1995 χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1998 διορίσθηκε οικονόμος του ερειπωμένου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγκαράθου «Κυρία Ελεούσα», το οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 2001. Εκπροσώπησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης σε διάφορες αποστολές και εκδηλώσεις.

Το 2004, εξελέγη από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής της Μετανοίας του Ηγούμενος αυτής και από τη θέση αυτή διηκόνησε την Εκκλησία ως και της εκλογής του.

Επί Ηγουμενίας του ανακαινίσθηκε το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, το Ηγουμενείο και άλλα τμήματα αυτής.


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
4626454

Copyright © 2021 Οικονόμος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search