Το μήνυμα ημέρας

«Είσαι άρρωστος; Να είσαι χαρούμενος. Γιατί «εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί». Είσαι φτωχός; Να ευφραίνεται η ψυχή σου, γιατί σε περιμένουν τα αγαθά του φτωχού Λαζάρου. Σε συκοφαντούν και σε κακομεταχειρίζονται για το Όνομα του Χριστού; Είσαι μακάριος, γιατί η καταισχύνη σου θα μετατραπεί σε δόξα αγγελική. Είσαι δούλος; Ευχαρίστησε τον Θεό και έτσι θα έχεις μαζί σου πάντα Εκείνον που ταπεινώθηκε περισσότερο από όλους τους ανθρώπους. Ευχαρίστησε Τον, γιατί είσαι σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον άλλο, γιατί ούτε σε καταναγκαστικά έργα σε έστειλαν, ούτε σε μαστιγώνουν». 

 

Απαντήσεις σε Τελετουργικά Θέματα

Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο

Filoptoxo 0119ο ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας μας έχει την ευθύνη για την υλική στήριξη και ανακούφιση των αναξιοπαθούντων αδελφών το οποίο όσο οι δυνάμεις το επιτρέπουν βοηθά ανέργους, ασθενείς που έχουν ανάγκη χειρουργικής επέμβασης, άλλους ασθενείς, απόρους, γέροντες και όσους βρίσκονται σε δυσκολία της καθημερινής τους συμβίωσης.

Ας βοηθήσουμε όλοι μας στην ανακούφιση των απόρων αναξιοπαθούντων αδελφών μας προσφέροντας στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο. Μπορούμε να προσφέρουμε το προϊόν της αγάπης μας έστω και από το υστέρημά μας. Έχουμε τονίσει στην αγάπη σας ότι ο σκοπός είναι ιερός και έχουμε ιερό καθήκον όσοι έχουμε να προσφέρουμε και όσοι αδυνατούν να λάβουν βοήθεια.

Filoptoxo 02Αγωνιζόμαστε όλοι από κοινού πρώτα να εντοπίσουμε και κατόπιν να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη την φροντίδα της Εκκλησίας, θα δούμε ότι πολλά έχουν αλλάξει στην κοινωνία μας και η χώρα μας, η Ελλάδα που τόσο αγαπάμε έγινε κατά πολύ φτωχότερη, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στις αξίες της, στην παράδοση και στην ιστορία της, στην γλώσσα αλλά και στα ιδεώδη με τα οποία μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενεές και που τώρα χάθηκαν επειδή δεν φροντίσαμε εμείς να τις διδάξουμε στα παιδιά μας.

Εντός του Ιερού Ναού υπάρχει το Κυτίο του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας όπου μπορούμε να προσφέρουμε από το περίσσευμα της καρδιάς μας. Tο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο μας περιμένει τη δική σου αγάπη και συμπαράσταση για να έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο. Μέριμνά μας και επιδίωξίς μας είναι η ενορία μας να αποτελεί «Ιατρείο ψυχών και σωμάτων» και τόπο ανακούφισης του λαού του Θεού.


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5599941

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search