Το μήνυμα ημέρας

«Είσαι άρρωστος; Να είσαι χαρούμενος. Γιατί «εκείνον που αγαπά ο Κύριος, τον παιδαγωγεί». Είσαι φτωχός; Να ευφραίνεται η ψυχή σου, γιατί σε περιμένουν τα αγαθά του φτωχού Λαζάρου. Σε συκοφαντούν και σε κακομεταχειρίζονται για το Όνομα του Χριστού; Είσαι μακάριος, γιατί η καταισχύνη σου θα μετατραπεί σε δόξα αγγελική. Είσαι δούλος; Ευχαρίστησε τον Θεό και έτσι θα έχεις μαζί σου πάντα Εκείνον που ταπεινώθηκε περισσότερο από όλους τους ανθρώπους. Ευχαρίστησε Τον, γιατί είσαι σε καλύτερη κατάσταση από κάποιον άλλο, γιατί ούτε σε καταναγκαστικά έργα σε έστειλαν, ούτε σε μαστιγώνουν». 

 

Απαντήσεις σε Τελετουργικά Θέματα

Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

Εβδομαδιαίες Συνάξεις

Αγαπητοί και Ευλογημένοι Ενορίτες & Ενορίτισσες,

Απευθύνομαι σήμερα σε σας, ειδικότερα, για να συμμερισθώ μαζί σας τη χαρά και την ευλογία για την έναρξη των εβδομαδιαίων "Ενοριακών Συνάξεων" πού θα γίνονται και στην Ενορία μας.

Επιθυμώ να σας βεβαιώσω ότι η σοβαρή και υπεύθυνη μελέτη του θεϊκού λόγου, μέσα στο χώρο της Εκκλησίας και, ειδικότερα, της Ενορίας, είναι απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για κάθε ορθόδοξο πιστό, προκειμένου να γνωρίσει καλύτερα και να βιώσει ουσιαστικότερα την εν Χριστώ πίστη και αλήθεια.

Πέραν αυτού, ή σύγχρονη ζωή, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, δημιουργεί μεγάλα συνειδησιακά προβλήματα και πολλά υπαρξιακά ερωτήματα όχι μόνο στους μη πιστεύοντας, άλλα και στους πιστούς.

Ως εκ τούτου, ή πληροφόρηση και η πλήρης ενημέρωση του κάθε πιστού για τις θέσεις και τις απόψεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας πάνω στα σύγχρονα αυτά θέματα, υπό το φως του Ευαγγελίου του Χριστού, αφ' ενός θα διαφωτίσει και θα στηρίξει τον ίδιο και, αφ' ετέρου, θα τον καταστήσει παράγοντα φωτισμού και στήριξης και πολλών άλλων γύρω του.

Καλώ, λοιπόν, όλους τούς αγαπητούς Ενορίτες και ενορίτισσες να συμμετέχουν στις ευλογημένες αυτές τις Εβδομαδιαίες Συνάξεις, με τη βεβαιότητα ότι ή ωφέλεια την οποία θα αποκομίσουν θα είναι πολύ μεγάλη.

Επίσης, παρακαλώ να μη παραλείπετε να ενημερώνετε και όσους δεν έχουν ακόμη πληροφορηθεί για την λειτουργία των Συνάξεων αυτών και να τούς προσκαλείτε να συμμετέχουν σ' αυτές.

Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού προς όλους τούς αγαπητούς ενορίτας και εύχομαι καλή επιτυχία στις Εβδομαδιαίες Ενοριακές Συνάξεις Μελέτης της Αγίας Γραφής της εφετινής χρονιάς.

Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους σας όπως μετέχετε αυτών των ωφέλιμων και εποικοδομητικών συνάξεων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κάθε Τετάρτη και ώρα 5.00 το απόγευμα Ιερά Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου και εν συνεχεία η Σύναξη. 


ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΥΤΙΡΙΝΗΣ


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5555426

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search