Ανακοινώσεις

Εορτασμος της Επετείου τριάντα και πλέον ετών Αρχιερατικής Διακονίας του Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου

Lambis.EihnaiosΗ Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει, ότι, με ομόφωνη Απόφαση Αυτής, θα εορτασθεί η επέτειος της συμπλήρωσης τριάντα και πλέον, ετών Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 23ης Αυγούστου 2022 θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Νεκταρίου Φουρφουρά Ρεθύμνης, για την ονομαστική εορτή του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου. Θα συλλειτουργήσουν ο εορτάζων τιμώμενος Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και οι Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ.  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, θα αναγνωσθεί Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα για την χαρμόσυνη επέτειο και θα προσφερθεί από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, Συνοδικό δώρο ευγνωμοσύνης και τιμητικός Πάπυρος στον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο.

Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Άρχοντες του Τόπου και τον ευσεβή Λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, να αποδώσουμε όλοι μαζί, την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον Τιμώμενο Ιεράρχη της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, εξ αφορμής της 30ετους και πλέον, επετείου της Αρχιερατείας Αυτού.


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 349 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5599884

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search