Ανακοινώσεις Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

Συνοδικές επετειακές εκδηλώσεις για τη 10ετια του Σεβ. Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου (2006-2016), Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρητης

logo synodou

Kritis IrineosΠρος τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό της Εκκλησίας Κρήτης

12ε ιδιαίτερη χαρά, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σας ανακοινώνει, ότι, με ομόφωνη Απόφαση Αυτής, θα εορτασθεί η επέτειος της συμπλήρωσης δέκα ετών (2006 – 2016), Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, έχει ορισθεί ως ημέρα τιμής προς τον Σεπτό Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης, η Τετάρτη, 23η Αυγούστου 2017, ημέρα της ονομαστικής Του εορτής.

Το πρωΐ της ημέρας αυτής, θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου. Εκεί θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία «κύκλω της Αγίας Τραπέζης», να ενώσουμε τις προσευχές μας για την υγεία και τον πολυχρονισμό του Πρώτου της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης.

Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί Τιμητική Επετειακή Εκδήλωση, στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Μπεντενάκι, στην παραλιακή Λεωφόρο του Ηρακλείου, η οποία θα περιλαμβάνει Βυζαντινούς ύμνους, τραγούδια, φωτογραφικό υλικό και ομιλητικές αναφορές στην Αρχιεπισκοπική Διακονία και την δεκαετή πορεία του Τιμωμένου Πρωθιεράρχου.

Στη Συνοδική Θεία Λειτουργία και την απογευματινή Τιμητική Εκδήλωση, στις 23 Αυγούστου 2017, σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή αξίως και δικαίως, στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος αναλίσκεται ανύστακτα και με υποδειγματικό ζήλο, υπέρ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και εν γένει υπέρ της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κρήτης, από της ευθυνοφόρου και υψηλής θέσεως του Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αυτής. Στους επετειακούς αυτούς εορτασμούς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος.

Σας αναμένομε όλους με πολλή χαρά και σας ευχόμαστε πλούσια την ευλογία του Θεού, στη ζωή και τα καλά σας έργα, με τις ανύστακτες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 390 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5555128

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search