Ανακοινώσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Παρουσίαση μουσικού έργου από τον Σωτήριο Δογάνη

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ "ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ"

ekdhlwsh-iak-20-5-2015


Κάθε Τραγούδι κι Αστραπή

καθ' Αστραπή και Πάθος
Κάθε Ανάσα κι Αγιασμός
Θάλασσα, Φώς και Βράχος! ...

H Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει, ότι υπο την αιγίδα της διοργανώνεται, τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30΄ στην αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου (Πλατεία Αγίου Μηνά), μια μυσταγωγική μουσικοποιητική παράσταση, με τίτλο «Με τα Φτερά της Ρίζας». Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου δισκογραφικού έργου του σημαντικού Ρεθύμνιου καλλιτέχνη Σωτήρη Δογάνη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Μουσικές εκδόσεις «Σείστρον»

Ένα σπουδαίο έργο - συνέχεια όσων μας έχει συνηθίσει ο ευαίσθητος ερμηνευτής - βασισμένο σε έναν επιλεγμένο δεκάλογο τραγουδιών, από την αμύθητη περιουσία της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής Έκφρασης, μέσα από την οποία ο Σωτήρης Δογάνης επιχειρεί, με το προσωπικό του στίγμα, να αποτυπώσει το μεγαλείο της αιώνιας πορείας του Έλληνα, που ποκαλύπτεται περήφανος, ακοίμητος φάρος ζωής στο σημερινό παγκόσμιο ελληνικό κοινό.

Για το έργο θα εισηγηθούν η καταξιωμένη Ποιήτρια-Λογοτέχνης κ. Άννα Μπιθικώτση και ο επίκουρος καθηγητής της Ιστορικής Βυζαντινής Μουσικολογίας της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης. Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, θα διανθιστεί από τις αναγνωστικές απαγγελίες του κ. Μιχάλη Αεράκη, Δ/ντή ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και της κ. Ελένης Νέστορα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν Χαιρετισμό ο Δ/ντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της I. Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Πλαΐτης, ο διακεκριμένος λαογράφος και δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Βιτώρος και ο εκ των μυστών της κρητικής μουσικής κ. Βασίλης Σκουλάς.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, τον Σωτήρη Δογάνη θα πλαισιώσει μουσικό οργανικό σύνολο κρητικής μουσικής, με επικεφαλής τον λυράρη κ. Κώστα Σκουλά και ομάδα νέων από το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου.

Τη μουσικοποιητική αυτή ατμόσφαιρα θα ευλογήσει δια της παρουσίας του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δ/ντής του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών», κ. Εμμανουήλ Δρακάκης.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: MINOAN LINES, Sofia Hotel Alikarnassos, KOSMOS rent a car, Restaurand "Λίγο κρασί λίγο θάλασσα", Park Hotel.

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Είσοδος ελεύθερη


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 211 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5442742

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search